Fette Compacting

Fette Compacting GmbH, beläget utanför Hamburg, Tyskland är världsledande tillverkare av tablettpressar. Idag producerar Fette tablett-pressar både för FoU, såväl som produktion. Största marknaden är läkemedelsindustrin. Fette har levererat maskiner till de flesta större läkemedelsföretagen i Skandinavien.

Fettes minsta maskin modell 1200i är en helautomatisk tablettpress med kapaciteter på upp till 230.000 tabletter/ timme. Maskinen är utrustad med ett Windows XP baserat kontroll-system. Maskinen kan utrustas med all tänkbar kontroll utrustning, som kontroll av hårdhet, tjocklek och vikt och NIR.

Fettes större modeller 2090i (upp till 324.000 tabl./timme) och 3090i (upp till 1.000.000 tabl./timme) är lämpade för högre kapaciteter men innehåller samma fördelar som minstingen 1200i. Maskinerna kan även sammanlänkas med ett interface, där kontrollsystemen är länkade med andra kontrollsystem i ett nätverk.

Modellen 1090 WIP är utrustad med WIP (Wash In Place) funktion. Detta innebär att du kan utföra diskning av maskinen helautomatiskt. Storebror heter 2090I WIP.

Alla Fettestablettpressar kan utrustas med utbytbart matris bord, vilket innebär att du snabbt kan ställa om maskinen för olika verktyg från t.ex. EU(B) till EU(D).

Fettes nya generation av tablettpressar består av tre maskiner FE35 (för snabba formatbyten), FE55 (Hög kapacacitetsmaskin för större serier som även kan tillverka bi-layer tabletter) och FE75 (24/7 maskiner för långa produktionsserier). Dessa maskiner har vunnit designpriser som Red-Dot-Award, för sin innovativa design och funktion, Maskinerna är utrustade med Fettes nya patenterade tvångsmatarsystem som kan öka kapaciteten på de flesta produkter med upp till 25%, med samma antal stansar som en konventionell maskin.

Fette tillverkar även analys-, och kontrollsystem i kombination med eller utan metalldetektorer.

På utkastet från Fettes pressar placeras ofta en metalldetektor från CEIA.
CEIA är ledande inom metalldetektorer för kvalitetskontroll och utsortering av defekter i pulver, granulat, tabletter och förpackningar.

Kontinuerlig tablettproduktion är ett helt nytt område som Fette utvecklar. I Fettes testlab kan ni idag som kund utföra tester med er produkt, både kontinuerlig process såväl som batchprocess.

Kontakta oss gärna för mer information.